Előző
Következő
új cikk

Belföld

Török Gábor: csak Simicska jelent veszélyt a Fideszre

nepszava.hu|2017. ápr 14. 12:48
[A+ A-]

Forrás: Facebook/Török Gábor

Török Gábor az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt arról, hogy a Fidesz akkor fog megbukni, ha a saját bázisában repedések keletkeznek, vagy valamiért egybe rendeződik az ellenzék, erre azonban semmilyen jel nem utal. A politikus szerint a Fidesz bázisát az bizonytalaníthatja el, ha bizonyíték kerül elő Orbán Viktorról – vagy valami súlyos erkölcsi lépésről, vagy szakmai hibáról, vagy anyagi visszaélésről, ilyen dolognak pedig csak Simicska Lajos lehet a birtokában. Török szerint tehát ha valaki veszélyes lehet a Fideszre, az ő, és csakis ő.

Török Gábor szerint a Fidesz győzelmét sem az Egyesült Államok, sem Brüsszel, sem az Európai Néppárt, sem a CEU nem veszélyezteti, az már más kérdés, hogy Soros György személyesen veszélyezteti-e. Szerinte a Fidesz nem kamikaze akcióba kezdett a CEU elleni támadással, a döntést nagyon is racionális mérlegelés előzte meg. Áder János azonban hibázott, hogy minden érdemleges indoklás nélkül aláírta a törvényt.

A Fidesz-tábor összeomlásához csak az vezetne el, ha olyan bizonyíték, dokumentum kerülne elő Orbán Viktorról, ami az ő emberi tisztességét, politikusi hozzáértését, jóhiszeműségét kérdőjelezi meg. Ez racionális kalkulus alapján egyetlen helyről, Simicska Lajostól kerülne elő, aki Orbán mellett a Fidesz történetének legfontosabb szereplője volt, és 2010 és 2014 között társkormányzást folytatott Orbán Viktorral. Ha valaki veszélyes lehet Orbán Viktorra az ő, és csak ő – zárta a beszélgetést Török Gábor.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!