Előző
Következő
új cikk

Belföld

Megdöbbent a Fidesz, hogy megdobálták a Terror Házát

nepszava.hu/MTI|2017. ápr 14. 13:03
[A+ A-]

Lemosható ételfestékkel dobták meg a Terror Háza épületét a tegnap esti tüntetésen, amit a Gulyás Márton és Varga Gergő ellen hozott bírósági ítélet miatt szerveztek a Kossuth térre. A Fidesz közleményében jelezte, hogy megdöbbentette az eset a pártot, és mélyen elítéli azt.

A Fidesz közleményében arra emlékeztetett, hogy a Terror Házát borító Hősök Fala a szabadságért életüket áldozó embereknek állít emléket. "Az áldozatok fényképének bemocskolása elfogadhatatlan és visszataszító cselekedet. Semmi nem indokolhatja hőseink emlékének meggyalázását" - fogalmaztak.

Tegnap este fél 10-kor a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál gyülekeztek a tüntetők a Kossuth téren, onnan vonultak át pár százan a Parlamenttől az Oktogonig, közben a "Közmunkára jöttünk" és más egyéb rigmusokat skandáltak. A téren jelentette be az egyik tüntető, hogy lemosható ételfestékkel fog megdobni egy középületet, mert kíváncsi arra, hogy vajon nála milyen ítéletet hoz a bíróság. Választása a Terror Házára esett, dobálása után megjelentek a rendőrök és igazoltatták – eközben páran vizes lufival dobták meg az épületet –, majd közölték vele, hogy büntetőfeljelentést tesznek ellene, őt viszont nem vitték be, mint Gulyást és Vargát hétfő éjjel.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!