Előző
Következő
új cikk

Belföld

7-en a 7-ről - Ön is kapott retúr repülőjegyet Sorostól?

Népszava|2017. ápr 15. 05:07
[A+ A-]

Arató András, Klubrádió

Természetesen, de elkúrtam. Történt, hogy Sorosék felkutatták a szóba jöhető bérenc-jelölteket. A bázis a Kubatov-féle koefficiens volt, aki ott nincs, az másutt van. Szűkítették a köröket: ateizmus, liberalizmus, humanizmus – ezek erősítik a hazaárulásra való hajlam esélyét. Minden szűrőn túljutottam, hozta is a postás a Csillaghegy–Belváros útvonalon bizniszklasszra szóló jegyet. Már éppen csekkolnék be, amikor megállítanak: az Ön jegyét letiltották! Hát persze: a köszönő képeslapon Györgynek szólítottam a Sorost!

Avar János, újságíró

Nem kaptam repjegyet, ellenben hányingert igen a kormánymédia Soros-ellenes tirádáitól. Kísértetiesen felidézve az Orwell 1984-ét, amelyben Goldstein a mumus. Kíváncsi vagyok, mikor vezetik be a regényben lévő napi Két Perc Gyűlöletet, amikor kötelező Sorost szidalmazni. Amint a Magyar Narancsból megtudjuk, a kollégista fiúk Soros pénzén csinálhattak pártot, s nekik jutott pár retúr repülőjegy. No, ezért én is szidhatnám Sorost, hogy miért nem volt legalább akkor smucig.

Bolgár György, rádiós újságíró

Persze. Csak az a baj, hogy migránsokat is kellett magammal hoznom. Szegény öregnek az a mániája, hogy menekültnek álcázott iszlám terroristákkal telepíti be Magyarországot és egész Európát, hogy a segítségükkel eltörölje a kereszténységet, a nemzeteket, de még a zsidókat is. Mondtam neki, hogy pár vacak repülőjegy erre nem lesz elég, de a vagyonát nem adta. Jellemző.

Farkasházy Tivadar, Hócipő

Bebizonyosodott, hogy ott alig van poén, itt meg hemzsegnek. Az élet egyre keserűbb, de amíg a humor él, addig van remény. Körülöttem tucatnyi papírrepülő szállt szerdán, azt kiabálták, ki nem ugrál gázszerelő, hej, hej, s azt skandálták: kismalac, engedj be, konzultálni jöttem. A táblák közül a Szóljatok a köpcösnek tetszett a legjobban, s az a komment, hogy Orbán végre meg tudta szólítani a fiatalokat. 56-ban és a taxisblokád idején éreztem ezt az utcán, ebből még lehet valami. Hajrá, áprilisi ifjak!

Horváth István, hírlapíró

A Kossuth tér, a Vár, a Hősök tere és az Oktogon után a CEU vegzálása ellen tiltakozók következő tüntetésüket a felcsúti stadionban rendezik, ahová kisvasúton utaznak. Soros már vásárolt százezer jegyet Mészáros pénztárosnál. Gondot okoz, hogy a stadionban csupán háromezren férnek el, de már hozzáláttak a bővítéséhez. A végső, kétmilliós lelátó avatásán szotyolazacskók emelkednek majd a magasba.

Horváth Zoltán, újságíró

Nekem utoljára Horn Gyula ígért potya repülőjegyet, azóta semmi. A híreket hallva érdeklődtem Gyuri bátyánknál, igaz-e, hogy újabban ő is ebben utazik. Mondta, hogy figyeljek: ha majd hallom, hogy Trump elnök rászáll a CEU amerikai fantom-filiáléjára, elvár az ottani tüntire. Ajánlottam neki, ha tekintélyes tiltakozókra vágyik, megdumálnám egyik miniszterelnökké lett pártfogoltját, hogy - már csak az egykori bőkezű támogatásáért érzett nyilván soha nem múló hálája okán - jöjjön ő is.

Veress Jenő, a Népszava főmunkatársa

Értem buszt küldött. Nagyot, kéket, 22-es szám volt ráírva és egy csomóan már ültek rajta, de nem dőltem be, mert drága kis papírszeletkéket kellett volna venni rá. Ha meg egyszer mégis repülőjegyet küldene, csak azt kérném, ne legyen retúr.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!