Előző
Következő
új cikk

Belföld

Orbán: 2018 "sorsdöntő" év lesz

nepszava.hu|2017. ápr 15. 09:23
[A+ A-]

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

A miniszterelnök a Magyar Időknek (hova máshova?) adott interjút, amelyben arról (is) beszél, hogy szerinte a 2018-as voksolás sorsdöntő lesz az ország szempontjából, valamint, hogy ami manapság zajli az már a "kampány főpróbája."

Az interjúban sok eredeti gondolatot nemigen találni, Orbán Viktor ismét kirakja a pakliból a "harci kártyát", mondván: Magyarországon a nemzeti kormányzás folyamatos nyomás és támadás alatt áll, ezért szerinte minden választás legfontosabb tétje, hogy a magyar emberek érdekét szolgáló Országgyűlésünk és kormányunk lesz-e, vagy idegen érdekeket szolgál majd.

Majd az ünnepre való tekintettel, pillanatra letéve a hadi kürtöt, némi elmélázó pátoszt is megenged magának: Húsvét az a kiváltságos pillanat, amikor a mindennapi küzdelmeinken túli valóságra emelhetjük a tekintetünket.

A Magyar Idők újságírójának arra a - kolléga minősítésétől tartózkodunk - kérdésére, miszerint: Azt hogyan éli meg, hogy sokan nem azonosulnak az ön által említett derűlátó ország képével, hanem egyenesen elviselhetetlen, felszámolandó, elsöprendő rendszernek minősítik? A miniszterelnök megengedően, mint afféle igazi demokrata, a következőket válaszolja: 

Természetes dolog ez. Nekem is tudomásul kell vennem, hogy a demokráciát választottuk a modern magyar állam létformájaként. A demokrácia olyan rendszer, amelyben mindenki szabadon gondolkodhat, szabadon alakíthatja ki a véleményét, amelynek hangot adhat, és másokkal együtt képviselheti is.

Ám azért, jelzi azt is, hogy az ellenzék, illetve ellenzők valódi motivációja az irigység és a hatalomvágy: 

Ne felejtsük el, hogy hány százalékon állt a munkanélküliség, amikor átvettük a kormányzást. Mekkora volt a rezsi, mennyi adót fizettek az emberek, és hol járt az államadósság. Mi munkát adtunk az embereknek, csökkentettük a rezsit, levittük az adókat és leszorítottuk az államadósságot. Nem csoda, ha szeretnének az ellenfeleink a helyünkben lenni. Nekünk sikerült az, ami nekik nem.

Az interjú nyilván nem kerüli ki a CEU- illetve, ahogy kormánykörök nevezni szeretik, a Soros-egyetem ügyét. Ennek kapcsán Orbán Viktor kifejti: ma olyan időket élünk, amikor a nemzetközi politika hadszíntér. Az európai nemzetek függetlensége és szabadsága a tét. A hadszíntér középpontjában pedig a migráció áll. A Soros-egyetem, a nemzetközi lobbiszervezetek átláthatósága, a pénzügyi stabilitás mint mellékhadszínterek jelennek meg a mostani kampányfőpróbán. Mi tagadás, szolganépstátusban minden könnyebben menne.

Ha kedve van a teljes intejúban elmélyedni, itt megteheti.

 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!