Előző
Következő
új cikk

Belföld

Ne lőjétek le a kutyáinkat! - Petíciót indít a Párbeszéd

nepszava.hu|2017. ápr 15. 12:42
[A+ A-]

Thinkstock fotók

Állatvédő petíciót indít a Párbeszéd - jelentette be a párt szakpolitikusa szombaton Budapesten, a Városligetben. Szabó Rebeka a sajtótájékoztatója után az MTI-nek telefonon elmondta, Magyarországon az utóbbi hetekben egyre gyakoribb probléma, állandó konfliktus vadászok és kutyatartók között, hogy lelövik a kutyákat. Mindezt úgy, hogy valóban bizonyították volna, a kutya vadat űzött. Legutóbb egy békés kutyasétáltató mellett lőtték le a családtagként tartott kutyát - tette hozzá.

Ezért a Párbeszéd törvénymódosítási javaslatot nyújtott be a kérdés újraszabályozására. Azt javasolják, hogy Budapest közigazgatási területén belül ne lehessen vadászni, továbbá a fővároson kívül sem a lakott területekhez közel. Fontosnak tartják továbbá, hogy - ha mindenképp elkerülhetetlen - kutyát csak hivatásos vadász lőhessen ki, és köteles legyen bejelentést tenni erről a település jegyzőjének.

Az ellenzéki párt azt is szorgalmazza, hogy a kormány többet áldozzon/költsön állatvédelemre, ebrendészetre  - emelte ki Szabó Rebeka, hangsúlyozva: a kóbor állatok problémájára nem a lelövés a megoldás, hanem az embereket, gazdákat kell felelős állattartásra buzdítani, valamint segíteni az állatvédő szervezeteket.


Szabó Rebeka elmondta: a Párbeszéd javaslatát már korábban benyújtották, de a fideszes többség megakadályozta, hogy napirendre kerüljön. Ezért a párt most aláírásgyűjtésbe kezd, hogy bemutassák, nagy társadalmi igény van a kérdés újraszabályozására. A petícióhoz itt lehet online csatlakozni.

Szabó Rebeka az ATV-ben - Forrás: Facebook

Szabó Rebeka az ATV-ben - Forrás: Facebook

Lájkoljon minket a Facebook-on is!