Előző
Következő
új cikk

Belföld

Gulyás Márton Röszkén is tüntetett - Bakondi szerint Soros a háttérben

nepszava.hu|2017. ápr 15. 16:00
[A+ A-]

Röszke/Getty Images

Tüntetésbe kezdtek több mint nyolcvanan szombat délután Röszkén. A miniszterelnök hű, és sokmindenre kapható belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György  az MTI-nek azt mondta: a Soros-szervezet emberei szervezett szállítással érkeztek a helyszínre.

A Csongrád megyei településen, a Szent Antal téren mintegy 85 ember gyűlt össze szombat délután- számol be az távirati iroda az esetről.  A résztvevők 60-70 százaléka külföldi. Mellettük vannak ismertebb magyarok is - fogalmaz a távirati iroda - , mint Juhász Péter (az Együtt elnöke), Gulyás Márton (a héten 300 nap közmunkára ítélt aktivista) és Schilling Árpád rendező.

A hű és sokmindenre kapható belbiztonsági főtanácsadó elmondta, hogy a tüntetők röpcédulékat osztogatnak, "Nem kell határ", "Nem kell börtön" feliratokkal. Bakondi szerint mindez azt jelenti, hogy a tüntetés célja, ne legyenek határok, ne legyen védekezés, mindenki korlátozás nélkül juthasson be az Európai Unió területére.  A hű és sokmindenre kapható belbiztonsági főtanácsadó úgy tudja, a demonstrálók azt tervezik, hogy Röszkéről a határ érintésével a tranzitzónához mennek. Bakondi megnyugtatott minden igaz, a folyamatos migránsozás miatt a földi pokol elől menekülő és bajban lévő embertársaitól kellőképpen rettegő magyart, hogy a térségben megfelelő létszámú rendőri erő tartózkodik, amely minden provokáció ellenére, minden helyzetben fenn fogja tartani az államhatár védelmét.

Pintér Sándor egy hete a tompai tranzitzónában átlátszó és szánalmas patyomkin-sóval próbálta elhitetni a közvéleménnyel, hogy a kormány menekültpolitikája a legigazságosabb a világon - olvasható Gulyás Facebook-oldalán, a Slejm - a torkon ragadt politika címűn.

A sajtó menekültekkel nem találkozhatott, mert őket a röszkei tranzitzónába szállították ez idő alatt. A MigSzol Csoport menekülteket segítő szervezet szombaton oda, a röszkei tranzitzónához szervezte a tüntetést: menjünk el, hogy megmutassuk, hogy egy pillanatra sem dőltünk be a belügyminiszter úrnak, és továbbra is követeljük a körmánytól, hogy emberhez méltóan bánjon MINDEN embertársunkkal!!! 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!