Előző
Következő
új cikk

Külföld

Ezért menekülnek - Ismét civileket ölt a robbanás Aleppóban

nepszava.hu|2017. ápr 15. 21:52
[A+ A-]

Robbanás ölt meg civileket egy buszkonvojnál Aleppó mellett. A szíriai városból ezekkel a járművekkel tervezték evakuálni a harcok miatt veszélyeztetett lakosságot. Több mint húsz halottról számol be a kormányközeli média és ellenzéki aktivisták is- tudósít a tragédiáról az Euronews.

A szíriai állami televízió 22, a Syrian Observatory for Human Rights nevű brit jogvédő szervezet szerint 24 halottja van a támadásnak. Szemtanúk egy autóba rejtett bomba robbanásáról beszéltek, de eddig egy csoport sem vállalta a felelősséget a támadásért. A közösségi oldalakra feltöltött képeken a detonáció okozta pusztítást látni, földön heverő testeket, megfeketedett buszokat, kiégett ablakokkal.

A robbanás közelében, Rashidin kerületben (Aleppó külvárosa) körülbelül hetven busszal menekítettek ki főleg síita civileket a megostromlott lakónegyedekből. Az evakuációt egy egyezség előzte meg a harcoló felek között, de szélsőséges militánsok gyakran támadják meg az ostromzónából kimenekülni igyekvő civileket. A lakosságot a militánsok élő pajzsként használják saját védelmükre, ezért nem hagyják a szélsőségesek, hogy a humanitárius folyosókon elmeneküljenek a civilek.

Továbbra is ezrek rekedtek az életveszélyes ostromzónában.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!