Előző
Következő
új cikk

Belföld

Elő a télikabátot! - Havazás is jöhet

nepszava.hu|2017. ápr 16. 15:37
[A+ A-]

Illusztráció/Thinkstock

Tovább hűl a levegő: a leghidegebb órákban mínuszokra is készülni kell, helyenként még napközben is csak plusz 3 Celsius-fokig melegszik a levegő. Emellett sokszor borús, csapadékos lesz az idő, több helyen havazhat is. Húsvéthétfőn a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan, főleg a Dunántúlon és a főváros környékén várható záporeső, zivatar, illetve jégdara. Időnként megerősödik a szél is. Hajnalban 1-6, napközben 12-16 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden erős szél, többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, több helyen lehet eső, zápor. Hajnalban 2-6, napközben 8-13 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, a hegyekben, illetve késő délutántól elsősorban nyugaton és északon helyenként síkvidéken is lehet havas eső, havazás. Vharossá fokozódhat a szél is. A minimumhőmérséklet 0-5 fok, a maximumhőmérséklet 3-10 fok között alakul.

Csütörtökön is nagy területen lehet viharos a szél. Túlnyomóan borult lesz az ég, kezdetben többfelé várható eső, zápor, a hegyekben, illetve elsősorban nyugaton és északon helyenként síkvidéken is havas eső, havazás. Hajnalban -1, +4, napközben 3-10 fok között alakul a hőmérséklet. 

Pénteken elszórtan várható záporeső, elsősorban a hegyekben helyenként hózápor, többfelé lesz erős a szél, de már több-kevesebb napsütés is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között valószínű.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, néhol záporesővel, helyenként erősödhet meg a légmozgás. Hajnalban -4, +2,  napközben 10-15 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap elszórtan várható záporeső, megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 0-6 fok lehet. A nappali maximumok 10-15 fok között alakulnak. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!