Előző
Következő
új cikk

Belföld

Durvuló április - Jégdara, záporeső lehet kedden

nepszava.hu|2017. ápr 17. 16:31
[A+ A-]

Illusztráció/Thinkstock

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, több helyen alakul ki eső, záporeső, északon helyenként zivatar, de jégdara is eshet. A Dunántúlon az északnyugati, keleten a délnyugati szél többfelé megerősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 2-6, napközben  9-14 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, a hegyekben, illetve késő délutántól elsősorban nyugaton és északon helyenként síkvidéken is lehet havas eső, havazás. Vharossá fokozódhat a szél is. A minimumhőmérséklet 0-5 fok, a maximumhőmérséklet 3-10 fok között alakul.

Csütörtökön is nagy területen lehet viharos a szél. Túlnyomóan borult lesz az ég, kezdetben többfelé várható eső, zápor, a hegyekben, illetve elsősorban nyugaton és északon helyenként síkvidéken is havas eső, havazás. Hajnalban -1, +4, napközben 3-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken elszórtan várható záporeső, elsősorban a hegyekben helyenként hózápor, többfelé lesz erős a szél, de már több-kevesebb napsütés is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között valószínű.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, néhol záporesővel, helyenként erősödhet meg a légmozgás. Hajnalban -4, +2, napközben 10-15 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap elszórtan várható záporeső, megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 0-6 fok lehet. A nappali maximumok 10-15 fok között alakulnak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!