Előző
Következő
új cikk

Külföld

Fénykarddal kampányolt a georgiai jelölt

Népszava|2017. ápr 18. 08:13
[A+ A-]

Időközi választást tartanak ma Georgiában, mivel az amerikai szövetségi állam egyik honatyáját nevezte ki egészségügyi miniszterének Donald Trump, s emiatt megüresedett egy képviselői hely.

Tom Price posztjára 18-an pályáznak, a legesélyesebbnek a 30 éves, atlantai demokrata jelöltet tartják. Jon Ossoff pozícióját nagyban felértékelte, hogy maga az amerikai elnök indított ellene támadást Twitteren. Donald Trump üzenetében azt írta: „a szuperliberális jelölt védi a bűnözőket, engedélyezi az illegális bevándorlást, s adókat fog emelni!”

Ossoff azonban nem maradt adós a válasszal. Hízelgő, hogy az amerikai elnök érdeklődik a georgiai voksolás iránt, de félretájékoztatták – írta közleményében. „Célom az, hogy megújulást, friss szemléletet, elszámoltathatóságot, kétpárti problémamegoldásokat vigyek Washingtonba, megnyirbálnám a pazarló költekezést, s Atlantából a déli országrész Szilícium-völgyét alakítanám ki” – sorolta terveit.

Ossoff már dolgozott a kongresszusban egy georgiai képviselő mellett, az utóbbi időben egy kis tévétársaság producereként leleplező dokumentumfilmeket készített az igazságszolgáltatásban jelen lévő korrupcióról, a szervezett bűnözésről, háborús attrocitásokról.

A demokrata színekben induló Ossoffról cikket közölt a New Yorker magazin. Az illusztrációként szereplő fotón a georgiai képviselői posztra pályázó fiatalember fénykarddal játszik az atlantai gyerekekkel. Mintegy válaszul a republikánusok lejárató kampányhirdetésére, amelyben a demokrata jelöltet Hahn Solóként ábrázolták. A támadás inkább visszájára fordult, Ossoffra a választók 45 százaléka szavazna a felmérések szerint. Ha egyik jelölt sem éri el az 50 százalékot, június 20-án második fordulót tartanak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!