Előző
Következő
új cikk

Belföld

Hogyan verjünk "szakszerűen" egy kisgyereket?

nepszava.hu|2017. ápr 18. 09:05
[A+ A-]

A kép illusztráció FOTÓ: Thinkstock

Miután imádsággal átgondoltunk minden más lehetőséget, ha úgy érezzük, csak a verés lenne célravezető, imádkozzunk gyermekünkkel együtt! Beszéljük meg a probléma súlyosságát, és hogy mit szeretnénk, mit tanuljon meg a verés által. Csak ezután verjük meg.  Ez a tanács Kay Kuzma amerikai szerző Az első hét év című gyermeknevelési tanácsadó kötetének a gyerekveréssel foglalkozó fejezetében olvasható - írja a 444.hu 

Az is a könyvben áll, hogy mindig négyszemközt verjünk, hogy némely férfi keze túl nagy a nyom nélküli veréshez, illetve hogy fakanalat vagy más kemény tárgyat nem érdemes használni, meg az is, hogy kétévesnél fiatalabb és hat-hétnél idősebb gyereket ne verjünk. Az indoklás az, hogy ha elég kicsi korában verjük, nem fog emlékezni rá. A legperverzebb tanács talán az, hogy minden verés után azonnal részesítsük szeretetélményben az áldozatot. 

További "tanács", hogy alkalmanként sose üssünk többet háromnál, és mindig mondjuk meg előre az áldozatnak, hányszor fogjuk megütni. Hogy miért pont hármat érdemes ütni? "Ha bejelentjük, mennyi lesz, segít saját magunkat kordában tartani."

A portál újságírója kíváncsi volt, ki és miért ad ki ma Magyarországon olyan könyvet, amiben ilyen embertelen tanácsokat adnak.

Először az Advent könyvkiadóhoz jutott el. Egerváriné Kökényes Zsuzsa kiadóvezető azzal kezdte, hogy Kay Kuzma fantasztikus asszony, és hogy a Szentírás ki is mondja: ne vond meg a vesszőt a te fiadtól. Az Advent egyébként nem kiadója, hanem csak terjesztője a kötetnek. Ez nem akadályozta meg Kökényes Zsuzsát abban, hogy "sugárzóan nagyszerűnek" nevezze a könyv "egész mondanivalóját" és többször is figyelmeztessen arra, hogy a Bibliában benne van, a testi fenyítés megengedett.

A 444.hu szerzője aztán eljutott a Vita Plaza Kft. telefonszámáig. Egy férfi vette fel, be nem mutatkozott, de azt hamar elismerte, hogy az ő cége, pontosabban a szintén hozzá tartozó Nyolc Lépés Alapítvány a kiadó. A névtelen férfi érdemben nem válaszolt arra, hogy miért adtak ki egy ilyen kötetet.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!