Előző
Következő
új cikk

Belföld

Újabb politikusnak lett elege - Visszavonul

nepszava.hu|2017. ápr 18. 15:19
[A+ A-]

A politikus a termőföldek privatizácója elleni küzdelembe vetette bele magát legintenzívebben - Népszava fotó 2016 tavaszáról/Molnár Ádám

Amíg nem látja be a társadalom, hogy kollaborálás és megalkuvás helyett változásra van szükség, az ellenzék magányos harcosait a hatalom tönkreteszi - az Indexnek adott interjújában eegyebek mellett ezzel indokolta döntését Sallai Róbert Benedek, az LMP politikusa. 

A politikus a termőföldek privatizácója elleni küzdelembe vetette bele magát legintenzívebben, ahogy most a portálnak a távozás okait taglalva, elmondta, tisztában volt vele, hogy a fogalom, a  privatizáció az emberek többségének semmit nem jelent, de nekem ott szakadt el valami.

Ha ezzel, illetve azzal, ami ezen címen történt, történik az országban, nem lehet felkelteni az emberek érdeklődését a közügyek iránt, akkor mivel lehetne? - kérdezi, majd beszél arról is, hogy valójában már Schiffer András távozásakor felmerült benne saját dezertálásának ötlete,  de véletlenül sem szeretett volna olyan hangulatot kelteni, hogy a távozások miatt összeomlik az LMP. 

Mára azonban ott tartott, hogy érezte: egyszerűen nem megy tovább. Már 2015-ben látszott, hogy nekem nem fog bejönni ez a budapesti élet és a parlamenti munka, és alapvetően már akkor eldöntöttem, hogy előbb-utóbb kiszállok. Mióta politikus, vegzálják az ő egyesületét is, szétesik a gazdasága, nincs ideje a családjára: úgy döntött, kiszáll, mert egy élete van. 

Sallai szerint a Fideszt 2018-ban nem lehet legyőzni, utána pedig hiába fogy el a lenyúlt EU-s pénz, Orbánék a politikai hatalmat átváltják gazdaságira, és bármikor visszatérhetnek, mint 1989 után a kommunisták.

A teljes cikket itt olvashatják. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!