Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Az MKB is üzletel a letelepedési kötvénnyel

Népszava-információ|2017. ápr 19. 05:23
[A+ A-]

A múlt hónap végén ugyan lezárult a letelepedési kötvények forgalmazása, ám az utolsó roham hatása még mindig érezhető. Olyannyira, hogy az MKB Bank éppen ezt az időszakot találta üzletileg vonzónak, és az utolsó pillanatban ébredő vásárlók számára kínált hiteltermékkel, több partner bevonásával beszállt a piacra – számolt be az Index. 

Ennek lényege, hogy a döntően kínai érdeklődőknek nem kell kifizetniük azonnal a jegyzéshez szükséges 300 ezer eurós minimális tőkét, ehhez a MKB terméke mellett elegendő 120-150 ezer euró is. Az oldal szerint nem kicsiny üzletről van szó, többszáz ügyfél jelentkezett az utolsó hetekben. Így az esetenkénti 180-150 ezer eurós tétellel kalkulálva a kölcsönállomány meghaladhatja a 100 millió eurót (31 milliárd forintot), bár egyes források szerint még az sem túlzás, ha ezt a summát 200 millió euróra lövik be.

Balog Ádám, az MKB vezérigazgatója a portál kérdésére megerősítette, hogy többek bevonásával valóban foglalkoznak a letelepedési kötvények forgalmazásában résztvevők refinanszírozásával. Pontos részleteket azonban nem közölt arra hivatkozva, hogy ez nem egyeztethető össze az adatvédelmi szabályokkal és a banktitokkal. Így arra sem válaszolt, hogy az értékesítés a program zárása előtti időben valóban felpörgött-e.

A kötvényprogram ezzel együtt csak jogi értelemben zárt be március 31-én. A vásárlóknak még 45 napjuk van kifizetni a 300 ezer eurót, így a forgalmazás gépezete jelenleg is lázasan üzemel.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!