Előző
Következő
új cikk

Belföld

Botka László: kormányzóképes alternatívát kell kínálni

MTI|2017. ápr 18. 18:39
[A+ A-]

Élhető, igazságos ország megteremtését ígérte hatalomra kerülése esetén az MSZP miniszterelnök-jelöltje országjáró körútja egri állomásán kedden.

"A célunk közösen megteremteni egy olyan új, igazságos, demokratikus Magyarországot", ahol lehet élni és biztonságos jövőt tervezni - jelentette ki Botka László a "Tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok!" elnevezésű utcafórumon néhány száz ember előtt.

A következő egy év legfontosabb feladata "a kormányváltó többség" számára elfogadható, kormányzóképes alternatívát kínálni - mondta, hozzátéve: ehhez "nagyon karakteres, határozott, a többség érdekeit képviselő, valódi baloldali és szocialista" programra van szükség.

Kijelentette: mivel az összes demokratikus ellenzéki párt szavazóinak száma alig haladja meg a Fidesz szavazóiét, a választási győzelemhez összefogás szükséges. Ez azonban nem elégséges feltétel, a sikerhez "újra el kell nyernünk annak a sok százezer választónak a bizalmát", akiket 2010 előtt a baloldal elveszített - mondta Botka László.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!