Előző
Következő
új cikk

Tudomány

Kulacs helyett vízgömb

Népszava|2017. ápr 19. 05:59
[A+ A-]

Forrás: TWITTER

Az Ooho nevű találmány forradalmasítaná az ásványvíz tárolását: többé nem volna szükség műanyag palackra, helyette elég lenne csak bekapni egy apró gömböt - írja a hvg.hu. A trükk, hogy a vizet egy természetes, ehető membránba csomagolják, így az embernek semmi más dolga nincs, mint a szájába venni a vízgolyót, majd ráharapni és lenyelni.

A brit Skipping Rocks Lab csapata a Crowdcube nevű, közösségi finanszírozást lehetővé tévő oldalon már kampányt is indított, hogy elkészíthessék a terméket. Az eredetileg tervezett 400 ezer font helyett mostanra azonban már 800 ezer fontot (300 millió forint) sikerült összegyűjteniük. A csapat azt tervezi, hogy már az idén megjelenik az ehető palackkal, egyelőre csak a nagyobb tömegrendezvényeken: maratoni futóversenyeken és fesztiválokon.

A fejlesztőknek viszont komoly biztosítékot kell majd arra adniuk, – például s csomagolással kapcsolatban – hogy a vízgolyó higiéniája is rendben lesz. És arról is tesztekkel kell meggyőzni a leendő fogyasztókat, hogy valóban mellékhatások nélkül bomlik le az anyag a bélrendszerben.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!