Előző
Következő
új cikk

Belföld

Balesetveszélyes a Dagály parkolója

Népszava-információ|2017. ápr 19. 10:52
[A+ A-]

Olvasói panaszok nyomán számol be az Index arról, hogy a Duna Arénával szemközti parkolóban semmi nem jelzi egy 5-10 méter magas partfal szélét.

A Dagállyal szemben található elhanyagolt terület főként azért veszélyes, mert Hosszú Katinka és Darnyi Tamás úszóiskoláinak tanulóit a szülők többsége autóval viszi az edzésekre, de a parkoló a portál szerint leginkább egy elhanyagolt sóderbányára hasonlít. A legnagyobb gond, hogy a benne található hatalmas szintkülönbséget semmi nem jelzi, s a portál helyszínen járt munkatársai szerint egy óvatlanabb vagy ügyetlenebb vezető akár fényes nappal is lezuhanhat autójával, este pedig – mivel a parkoló lényegében kivilágítatlan – még sokkal nagyobb a kockázat.

Az erózió veszélye szintén jelentős, a laza, sóderes talajnak elég egy nagyobb eső, hogy a széléről lemálljon, szakadjon egy nagyobbacska darab, és máris lent keresheti az autóját az is, aki fent parkolt. További súlyos gond, hogy a parkoló bejárata a Bodor utca felől van, a terület Duna Arénához képest legtávolabb lévő sarkában. Amiből egyenesen következik, hogy gyakorlatilag senki sem ezt az utat használja, hanem a Népfürdő utca felé átvág a parkoló szélén. A terület semmilyen módon nincs elkerítve az úttól – sorolja a bajokat az Index.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!