Előző
Következő
új cikk

Belföld

Új munkája van Bajnainak

Népszava-információ|2017. ápr 19. 12:03
[A+ A-]

Megszabadulva a politikától. FOTÓ: Vajda József

A világ egyik legnagyobb gazdasági tanácsadó cége, a Campbell Lutyens nemzetközi tanácsadói testületének vezetője lett a volt magyar miniszterelnök – olvasható a hvg.hu portálon.

A világ egyik legnagyobb gazdasági tanácsadó cége kedden jelentette be, hogy a 2011-ben felállított nemzetközi tanácsadói testületük elnöke lett Bajnai Gordon. A volt magyar miniszterelnök irányítja egyebek mellett a társaság felsőszintű kapcsolatainak ápolását, tanácsadói feladatokat is ellát, valamint rész vesz a New York-i, londoni és hongkongi székhellyel rendelkező cégcsoport fejlesztésében.

Az 1988-ban alapított Campbell Lutyens közleményében Bajnai életútjának bemutatásakor azt írták: magyar miniszterelnökként 2009-ben szerepe volt abban, hogy kivezessék Magyarországot a gazdasági válságból, emellett vezette a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget (NFÜ) és miniszteri posztokat is betöltött.

Távozása után, 2010-ben is vállalt már tanácsadói munkát több társaságnál, köztük a Meridiam Infrastructure-nél, az Aegonnál és már a Campbell Lutyens-nél is. Vendégelőadó volt a John Hopkins Egyetemen és a Columbián is tanított. 2014-ben Meridiam Infrastructure-nál vállalt vezetői feladatokat, ezekről 2017 elején családi okok miatt mondott le, majd ezután csatlakozott Campbell Lutyens csapatához – idézi a hvg.hu a tanácsadó cég közleményében megjelent Bajnai életrajz adatait.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!