Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kész Zoltán: Orbán az, aki próbálja szétverni az EU-t

nepszava.hu/MTI|2017. ápr 19. 15:27
[A+ A-]

Az ellenzéki képviselők élesen bírálták a civil szervezeteket vegzáló, a kormány és a kormánypárti képviselők által benyújtott, a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatot szerdán az Országgyűlésben, az előterjesztés általános vitájában. Kész Zoltán független képviselő felszólalásában azt mondta: Orbán Viktor az, aki külföldi érdekeket képvisel, ő az, aki orosz érdekeket szolgálva próbálja szétverni az EU-t, nem a civilek.

Kész szerint a külföldről elnyert források a legátláthatóbbak, és nem azokat kellene "vegzálni", akik külföldről elnyert pénzeket fordítnak közfeladatokra, hanem azokat, akik hazai közpénzt költenek el magáncélokra. Hozzátette: Orbán Viktor az, aki külföldi érdekeket képvisel, ő az, aki orosz érdekeket szolgálva próbálja szétverni az EU-t. Magyarországon ismét moszkovita kormányzat van - vont mérleget.

A független képviselő szerint a kormány működése nem csak a józan ésszel megy szembe, hanem a saját törvényével, a büntető törvénykönyv hazaárulásról szóló részével is.

Kész Zoltán szerint nem a civilek politizálnak, hanem Orbán Viktor és Putyin politikája lépett be a civilek világába. Orbán Viktor pontosan olyan erőszakos, mint a kommunisták voltak a legrosszabb időszakaikban - hangoztatta. Elmondta, az Orbán-rendszer biztosan halad a török és az orosz úton, a civileket megbélyegző törvényjavaslat egy fontos állomás ezen az úton. Nem a civilek, hanem a kormány a külföldi ügynökszervezet; az orbáni út az ázsiai elnyomás világába tart, fél vagy egész diktatúrába - tette hozzá. Közölte, Orbán Viktor nemhogy ellenvéleményt, tartózkodást sem tűr el, inkább Rákosi tanítványa ő, mint Kádáré.

Lásd még: Civil törvény - Ellenzéki össztűz, kemény beszólások a T. Házban

Lájkoljon minket a Facebook-on is!