Előző
Következő
új cikk

Belföld

Mesterházy: burkoltan zsidóznak Soros lejáratásával

nepszava.hu/MTI|2017. ápr 19. 15:34
[A+ A-]

Mesterházy Attila FOTÓ: Népszava

Az ellenzéki képviselők élesen bírálták a civil szervezeteket vegzáló, a kormány és a kormánypárti képviselők által benyújtott, a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatot szerdán az Országgyűlésben, az előterjesztés általános vitájában. Teleki László (MSZP) arra mutatott rá, mennyire hiányozni fognak a civil szervezetek, Mesterházy Attila pedig arra figyelmeztetett, hogy amit a kormányoldal Soros György lejáratásával csinál, az burkolt zsidózás.

Teleki szerint a kormányoldal a civil szervezetek ellehetetlenítésére törekszik, azok pedig hiányozni fognak, leginkább a korrupció elleni harcba, de a rászorulók segítésében is. A legnagyobb problémának azt nevezte, hogy az önkormányzatoktól, az államtól átvett feladatokat senki sem fogja ellátni. Kijelentette: Soros György a többi közt a romatelepek felszámolására adott pénzt, de a romák oktatása érdekében is ösztöndíjat hozott létre.  

Frakciótárca, Mesterházy Attila arra figyelmeztetett, nehogy Romániában, a magyar szervezetek ellen használják fel azt az érvelést, amellyel most a kormány él. Szerinte a kormányoldal úgy váltogatja a véleményét az egyes szervezetekről, ahogy azt a pártpolitikai érdekük megkívánja, a többi közt a Velencei Bizottságból. Azzal kapcsolatban, hogy a vallási szervezetek kikerültek a törvényjavaslat hatálya alól, azt kérdezte: mi történik, ha a szcientológia egyházat támogatja valaki külföldről. Mi van akkor, ha egy gazdasági lobbierő használ fel civil szervezeteket arra, hogy befolyásolja a politikát? - kérdezte. Burkolt zsidózásnak nevezte, amit Soros György lejáratásával csinál a kormányoldal. Szerinte ez a szélsőjobboldali szavazók megszólításáról szól.

Lásd még: Civil törvény - Ellenzéki össztűz, kemény beszólások a T. Házban

Lájkoljon minket a Facebook-on is!