Előző
Következő
új cikk

Belföld

Gulyás Márton üzent az Origo felmondott újságírójának - Videó!

nepszava.hu|2017. ápr 19. 16:23
[A+ A-]

Forrás: Facebook

Gulyás Márton a Facebookon fejezte ki szolidaritását az Origo Tévé rovatának felmondott újságírójával. Varga Judit a kormányprogadandistává váló lap lejárató cikkei miatt távozott munkahelyéről.

Ma az Origo fotórovatának vezetője is felállt, Ostyáni János ugyanis vállalhatatlannak tartotta, hogy a beleegyezése nélkül cserélték ki manipulatív képekre azokat a felvételeket, amelyeket egy munkatársa készített a Hősök terén tartott tüntetésekről.

Varga Juditnál a múlt heti Gulyás Mártont lejáratni próbáló cikk után telt be a pohár, amihez bár semmi köze nem volt, és korábban sem írt ehhez hasonló cikkeket, nem akart tovább egy levegőt szívni olyan emberekkel, akik kiszolgálói ilyesfajta lejáratókampányoknak, mint ami a 72 órára őrizetbe vett aktivistáról megjelent (a Ripost egy társkereső oldalon vélt aktivitása miatt próbálták azzal lejáratni Gulyást, hogy homoszexuális - ezt a cikket vette át az Origo).

Gulyás Márton egy Facebook-videóban köszönte meg a felmondott újságíró lépését, és fejezte ki szolidaritását vele. "Ez nyilvánvalóan egy rettenetesen nehéz egzisztenciális döntés, pláne a média mai helyzetében. (...) Nagyon sok ilyen döntésre van még szükség ahhoz, hogy megtisztuljon a magyar közélet. Borzasztó nagy szükségünk van arra, hogy minél többen és minél többször kiálljunk, és elmondjuk azt, hogy eddig és ne tovább - fejtette ki a videóban Gulyás.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!