Előző
Következő
új cikk

Sport

Chernomaz keretet hirdetett a hoki vb-re

MTI-információ|2017. ápr 20. 05:56
[A+ A-]

Rich Chernomaz szerint nehéz és kiegyenlített sorozat vár a magyar jégkorong-válogatottra a szombaton kezdődő kijevi divízió I/A világbajnokságon. A szövetségi kapitány az elutazás előtti szerdai sajtótájékoztatón ismertette 22+1 fős utazó keretét, amelyből meglepetésre kimaradt három honosított játékos, Kovács Bronson Zoltán, Bodó Christopher és Orbán Brance.

Chernomaz elmondta, a csapat melletti elköteleződés számít, hogy mit tesz a nemzeti együttesért az adott játékos, és nem az, hogy honnan érkezett. A szakmai stáb döntésének értelmében a bő keretből rajtuk kívül a kapus Hetényi Zoltán, illetve Kiss Dániel, Pozsgai Tamás és Reisz Áron nem került az utazók közé. "Folyamatosan értékeltük a játékosokat az edzéseken és a mérkőzéseken is. Figyeljük, hogy hogyan reagálnak egymásra, milyen a kapcsolatuk, és mit tesznek hozzá a csapathoz. Ezek alapján hozzuk meg a döntésünket" - fejtette ki az 53 esztendős kanadai szakember, aki kitért a felkészülésre is, amely alatt az A-csoportos svédektől 4-0-ra, a vb-ezüstérmes finnektől 6-1-re, míg a szintén A-csoportos szlovénektől 5-3-ra kapott ki Budapesten a csapat. Celjében is megmérkőzött a magyar együttes a szlovén csapattal, ott 2-1-re győztek a házigazdák.

"A felkészülésnél soha nem az eredmény a legfontosabb, hanem a tapasztalatszerzés, hogy hogyan kezelnek nyomás alatt egyes játékosok bizonyos szituációkat, milyen döntéseket hoznak. Vannak sérültek, de ennek akad jó oldala is, hiszen így lehetőséget tudunk biztosítani fiataloknak, akikben nagyon hiszek. A játékosoknak érezniük kell a bizalmat, így minden összecsapás megnyerhető" - fogalmazott.

A magyar vb-keret és a program

Kapusok: Rajna Miklós, Bálizs Bence, tartalék: Arany Gergely

Védők: Garát Zsombor, Stipsicz Bence, Varga Arnold, Gőz Balázs, Sagert Kalvin, Szirányi Bence, Wehrs Kevin

Csatárok: Dansereau Keegan, Magosi Bálint, Vas János, Sarauer Andrew, Erdély Csanád, Hári János, Galló Vilmos, Nagy Krisztián, Terbócs István, Bartalis István, Benk András, Csányi Karol, Kóger Dániel

április 22., szombat, 12.30: Ukrajna-Magyarország

április 24., hétfő, 19.30: Magyarország-Ausztria

április 25., kedd, 16.00: Magyarország-Koreai Köztársaság

április 27., csütörtök, 16.00: Lengyelország-Magyarország

április 28., péntek, 12.30: Magyarország-Kazahsztán

Lájkoljon minket a Facebook-on is!