Előző
Következő
új cikk

Belföld

Gyárbezárási hullám söpör végig Móron

Népszava-információ|2017. ápr 20. 09:03
[A+ A-]

Néhány napja jelent meg a hír hogy több mint 800 munkahely kerülhet veszélybe azzal, hogy az amerikai tulajdonú, autóipari beszállítással foglalkozó Lear Corporation Hungary Kft. kilátásba helyezte: az év végéig, de legkésőbb jövő március 31-ig bezárja móri üzemét.

A tervezett gyárbezárást akár újabbak is követhetik – tudósít a feol.hu – két másik nagy cégnél is fontolgatják a móri üzemük bezárását. A Dräxlmaiernél e hét keddjén munkásgyűlést is tartottak.

Az ügyben megkeresték a Dräxlmaier szakszervezeti vezetőjét is, aki nem nyilatkozott. Azonban a cég egyik dolgozója megerősítette az információt: kedden délután 14 órakor a vezetőség – az igazgató és német felettese – bejelentette, hogy a gyár jogutód nélkül megszűnik. Az indoklásban gazdasági érdekekre hivatkoztak, kiemelve, hogy nem a termékkel és a dolgozókkal volt probléma, csupán olyan helyet keresnek, ahol olcsóbban oldhatják meg a termelést.

A dolgozókat biztosították arról, hogy a vezetők a törvényben leírtak szerint járnak majd el a felmondási időt és a végkielégítést tekintve is.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!