Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Kövér megháborodott" - Reagált a házelnök a PM-es politikus szavaira

nepszava.hu|2017. ápr 20. 16:11
[A+ A-]

Forrás: Facebook/Szabó Tímea

Szabó Tímea, a Párbeszéd színeiben politizáló független országgyűlési képviselő szerdán, a Facebook oldalán közzétett bejegyzésében azt írta, hogy Kövér László végleg megháborodott, a házelnök ugyanis most gránátvetőket, "elfogó hálót" és könnygázgránátot telepít a Házba. Az Országgyűlés Hivatala erre úgy reagált, hogy az Országgyűlési Őrség az elfogó hálót nem arra áhítozó képviselők behálózására, hanem - szükség esetén - kizárólag az Országház biztonságát esetlegesen veszélyeztető, engedély nélkül repülő drónok befogására fogja használni. 

"Na jó, ezzel teljes bizonyosságot nyert, hogy Kövér László végleg megháborodott! Nem elég, hogy az összes munkatársamat kitiltotta a parlamentből és a képviselői irodaházból 4 matrica felragasztása miatt (apropó, ennek még lesz folytatása), az Országház önjelölt recepciósa most gránátvetőket, "elfogó hálót" és könnygázgránátot telepít a Házba! Kérdezem, hogy egész pontosan kitől és mitől akarják védeni az épületet? Merthogy 1. a parlamentben a képviselők és munkatársaik dolgoznak, 2. már most is csak fémdetektoros kapun teljes csomagátvilágítással lehet bemenni az épületbe. Vagy esetleg számítsak én magam arra, hogy miközben gyanútlanul sétálok az ülésterem felé, egyszer csak kiugrik az oszlop mögül egy őr, és rám dob egy elfogó hálót? Egész pontosan mire készülnek? Agyrém!" - írta közösségi oldalán Szabó Tímea.

Válaszában Kövér László úgy fogalmazott, hogy "Szabó Tímea hiába reménykedik".  Az őrség az elfogó hálót nem arra áhítozó képviselők behálózására, hanem - szükség esetén - kizárólag az Országház biztonságát esetlegesen veszélyeztető, engedély nélkül repülő drónok befogására fogja használni - olvasható a közleményben. A Belügyminisztérium irányítása alá tartozó rendvédelmi szerveknél rendszeresített védelmi eszközöknek az Országgyűlési Őrség által tervezett beszerzési lehetősége kifejezetten a képviselők biztonságát, az Országgyűlés működésének zavartalanságát szolgálja - írták.

E beszerzés kapcsán Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerdán azt mondta, volt olyan képviselő is, aki felvetette - "a nevét burkolja a feledés homálya" -, hogy a Ház vessen be idomított sólymokat a drónok ellen.

Mint arról lapunk is beszámolt, a házőrségnek új eszközökkel bővülne a fegyverarzenálja: 45-ös kaliberű pisztolyok, 5,56 mm-es tölténnyel működő gépkarabélyok, 7,62x51 mm-es NATO tölténnyel működő puskák, mesterlövő puskák, 308-as kaliberű tölténnyel működő puskák, mesterlövő puskák, kézi gránátvető 40 mm-es gránátokhoz. Emellett vásárolnának elfogó hálókat, lőhető, dobható könnygázgránátot is.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!