Előző
Következő
új cikk

6.oldal

A televízió előtt

Népszava|2017. ápr 21. 06:22
[A+ A-]

Csak a legnagyobb elismerés hangján szólhatunk a televízió elmúlt napokban látott közvetítéseiről. A szovjet tudomány világtörténelmi győzelmére a televízió gyorsan, izgalmas, érdekes műsorokkal reagált. Kivezetett a pesti utcára, megszólaltatta külföldi tudósítóit, hogy képet adjon arról, milyen lelkesedéssel fogadta a világ Gagarin őrnagy hőstettét.

A televíziónak az elmúlt hónapokban látott műsoraiból jelentőségében mindent felülmúlt Gagarin Moszkvába érkezésének és másnapi sajtóértekezletének közvetítése. A televízió ezzel felejthetetlen élményt szerzett sok százezer nézőjének.

Különösen jól sikerültek az Élőújság múlt csütörtöki különkiadásának változatos, színes riportjai. Kitűnő volt az összeállítás, jó a riporteri munka, különösen Horváth Győzőé. Örültünk a nagy eseményhez fűzött kommentároknak, érdekes híradó felvételeknek, ügyes riportoknak. Őszinte elismerés illeti egészében is Élőújság stábját, különösen a kivételesen szellemes, a nézők tízezreivel a legközvetlenebb kapcsolatot teremtő játékos telefonos űrrejtvény miatt.

Népszava, 1961. április 21.