Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Profikkal gyakorolhatja a mobilfotózást

Népszava|2017. ápr 21. 05:46
[A+ A-]

Urbán Ádám fotója a díjnyertes cirkusz sorozatából

Akár az utcanév táblát is lecserélhetnék hétvégén a Nagymező utcában. A ma kezdődő harmadik Fotóutca Fesztivál keretében a Capa Központ és a Mai Manó Ház nyolcvan ingyenes fotóművészeti programmal települ ki az utcára közel hozva a kortárs fotográfiát az utcán sétálókhoz.

Mivel mindenhol a képek vesznek körül minket, fontos, hogy megfelelően fel tudjuk dolgozni őket, így a fesztivál célja a magyar fotóművészet rendhagyó megismertetése mellett az, hogy aktívan bevonja a látogatókat a fotók értelmezésébe. Az utcai konténerek mellett a két fotós intézmény kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, gyerekprogramokkal, koncertekkel és előadásokkal várja az érdeklődőket. Tárlatvezetés lesz a Magyar Sajtó fotó Kiállításon, a háromszoros Oscar-díjas, Vittorio Storaro művészi filmképeiből nyílt kiállításon Réz András filmesztétával, és Akt és erotika privátfotókon címmel pedig a Fortepan gyűjteményének válogatását mutatja be Hevesi Kriszta szexuálpszichológus.

Pénteken a Magyar Sajtófotó Kiállítás díjazottjaival lesznek beszélgetések a fotós pályakezdők nehézségeiről, a női, illetve a vidéken dolgozó fotósok helyzetéről, szombaton a közösségi médiáról és az új médiafogyasztási trendekről hallhatnak az érdeklődők, vasárnap pedig többek között a fotósok szerzői jogairól lesz szó. Aki gyakorlati ismeretek is szeretne szerezni, az a mindenki számára nyitott workshopokon próbálkozhat: az utcai, gasztro-, portré-, mobil- és instagramos fotózást is lehet gyakorolni.

Színházi előadások, performanszok, zenei programok is lesznek a fesztiválon, pénteken például a TÁP Színház ad előadást, szombaton silent disco és FOTÓparty lesz, vasárnap pedig a Lóci játszik koncertje zárja a rendezvénysorozatot. A családosokat is várják a hétvégén gyerekfoglalkozásokkal, a kamaszoknak például Mémgyár címmel tartanak mobilfotó workshopot animgifekkel, montázsokkal Cary Grant vagy Harrison Ford gesztusainak felhasználásával. A rendezvénysorozat a Budapesti Tavaszi Fesztivál része.

Info

Fotóutca Fesztivál

Helyszín: Budapest, Nagymező utca

Időpont: április 21 - 23.

Részletes programok: www.capacenter.hu

A workshopokra előzetes regisztráció szükséges.

U. Cs.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!