Előző
Következő
új cikk

Belföld

Szakmai elismerést kapott a Csányi Alapítvány

Népszava|2017. ápr 21. 05:12
[A+ A-]

Elsők között ismerték el a Csányi Alapítványt, mint kiemelkedő fiatal tehetséggondozó szervezetet a Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért díjjal. Az idén 12 éves alapítvány 2017-ben újabb 30 gyermeket von be a komplex tanulmányi és segítő programjába.

A Csányi Sándor által 2005-ben életre hívott Csányi Alapítvány Életút Programja általános iskola ötödikes osztályától az első végzettség megszerzéséig támogatja a hátrányos helyzetű gyermekeket. Tanulmányaik végéig mentorok, pedagógusok, családsegítők támogatják őket tehetségük kibontakoztatásában, valamint a szociális helyzetükből adódó elmaradásaik pótlásában. A program további célja, hogy összetartó közösségeket alakítson ki, elősegítse az esélyegyenlőség, a társadalmi mobilitás megvalósulását.

Az alapítvány sikerét igazolja, hogy 2016-ban megkapta a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek és szervezetek számára megalapított Bonis Bona díjat. A 800 jelölt közé kizárólag szakmai jelölés útján lehetett bekerülni, akik közül 58 szakember és 5 szervezet kapta meg az elismerést. Emellett Radoszáv Miklós operatív igazgató átvette a Magyar Érdemrend Középkeresztjét a gyermekjogok érvényre juttatása, valamint a családjukat nélkülözni kényszerülő, hátrányos helyzetű, illetve veszélyeztetett gyermekek védelme és tehetséggondozása terén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként.

Ez év tavaszán Jászberényben és Nagybajomban újabb 30 gyermek kap lehetőséget a programhoz való csatlakozásra, velük együtt az alapítvány 380 gyermeket támogat az Életút Programjában.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!