Előző
Következő
új cikk

Belföld

Tovább titkolná a tao-pénzeket a felcsúti alapítvány

nepszava.hu/MTI|2017. ápr 20. 20:14
[A+ A-]

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány a Kúriához fordult a Székesfehérvári Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla döntése ellen, amely a 2013-2015 közötti TAO-s pályázatokhoz kapcsolódó adatok kiadására kötelezte. Az alapítvány közleménye szerint a TAO-pénzt továbbra sem tartják közpénznek. Úgy vélik, amíg a felfüggesztés iránti kérelmet a Kúria nem utasítja el, addig jogszerűen tartják vissza az adatokat. 

Az alapítvány közleményében arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció szerdán bejelentette, közérdekű adattal való visszaélés miatt feljelentik a szervezetet, miután az szerintük nem tett eleget a bíróság által megítélt adatszolgáltatási kötelezettségének.

"A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány a Székesfehérvári Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla döntése ellen, amely a 2013-2015 közötti tao-s pályázatokhoz kapcsolódó adatok kiadására kötelezte, felülvizsgálati kérelmet terjesztett elő a Kúriához" - írta az alapítvány, megjegyezve, hogy "kérelmében az ítélet felülvizsgálatát kérte és a jogerős döntés végrehajtásának felfüggesztését". 

Az alapítvány szerint amíg a felfüggesztés iránti kérelmet a Kúria nem utasítja el, addig jogszerűen tartja vissza az adatokat. "A törvényszéken és az ítélőtáblán egymásnak ellentmondó ítéleti indokolások születtek, az ítélőtábla helyesen kimondta, hogy a tao nem közpénz, a törvényszék ezt nem így ítélte meg, ezért is indokolt az alapítvány részéről a felülvizsgálat. A felfüggesztés tárgyában hozott esetleges elutasító Kúriai döntésig az Alapítvány nem valósít meg közérdekű adattal visszaélést" - zárul a közlemény.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!