Előző
Következő
új cikk

Belföld

Helló Budapest! - Egy évig titkolták, kivel szerződtek a sokmilliós projektre

nepszava.hu|2017. ápr 21. 18:11
[A+ A-]

Forrás: Hello Budapest!/Facebook

A budapesti olimpiai pályázat visszavonása után két hónappal, a NAIH két felszólítását követően válaszolta meg a Budapest2024 Zrt. az egy évvel ezelőtti adatigénylést - írja az Átlátszó.  Így most derült ki, hogy a Network360 Kft. tavaly áprilisban 184,6 millió forintért szervezte a Budapest olimpiai pályázatát ünneplő fesztivált.

A portál felidézi: a  Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság 2016 januárjában hozta létre a budapesti olimpiai pályázatot koordináló Budapest 2024 Zrt.-t. A cég 2016. április 14-én tartotta a Helló Budapest 2024! Fesztivált, ahol a Budapest 2024 pályázatot ünnepelték. Az eseményen különböző sportprogramok voltak fővárosszerte, este pedig hatalmas buli zárta a rendezvényt.

Az Átlátszó már másnap, április 15-én közadatigénylésben kérte ki a Budapest 2024 Zrt.-től, hogy mennyibe került a fesztivál.

A válasz május 10-én érkezett, a cég azt közölte, hogy a kért adatokat csak 25 ezer forint költségtérítésért cserében adják ki. A portál ekkor panaszt tett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál. "Csak" augusztusig kellett várniuk a válaszra: a Budapest 2024 Zrt. köteles költségtérítés felszámolása nélkül kiadni az általunk kért közérdekű adatokat.

Ám a cég nem sokat törődött a verdikttel, teltek-múltak a hónapok, majd amikor október végéig sem érkeztek meg az adatok, az Átlátszó ismét a NAIH-hoz fordult, a hatóság közölte, hogy ismételten felszólítja a céget az adatigénylésünk teljesítésére.

És eljött a nagy nap

Fél évvel később, 2017. április 20-án levél érkezett a szerkesztőséghez, amely “Korábban a „Hello Budapest 2024 Fesztivál” elnevezésű eseménnyel kapcsolatban előterjesztett, közérdekű adatigénylés iránti kérelmére, összhangban a Budapest 2024 Zrt. számára a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal által megküldött, március 13-i keltezésű levél tartalmával” mellékletben megküldte a bő egy évvel ezelőtt kért adatokat.

A táblázatból pedig kiderül, hogy a Helló Budapest 2024! Fesztivál összesen nettó 184,67 millió forintba került. Az esemény szervezését és reklámozását is a Rogán Antal propagandaminiszter Pasa parki szomszédjaként elhíresült Csetényi Csaba egyik cége, a Network360 Kft. végezte.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!