Előző
Következő
új cikk

Sport

Elismerés - A korábbi magyar válogatott az osztrák klub legendája lesz

Népszava|2017. ápr 21. 20:19
[A+ A-]

Szabics Imre bekerül a Strum Graz labdarúgóklub legendái közé – közölte pénteken az MTI.

Az egyesület indoklása szerint a 36 éves magyar játékos sportpályafutása alatt munkájával sokat tett a háromszoros osztrák bajnokcsapatért, amelyet 1999 és 2003, valamint 2010 és 2013 között két ciklusban szolgált. A korábbi magyar válogatott támadó 2011-ben bajnokságot nyert a Sturmmal, amellyel játszott a Bajnokok Ligája és az Európa Liga csoportkörében is.

Szabicsot május 10-én várják a Sturm Graz közgyűlésére, amikor hivatalosan is a halhatatlanok közé kerül majd a jelenleg pályaedzőként ténykedő sportoló.

Szabics Imre pályafutása

Szegedről fiatalon került a Ferencvároshoz, ahonnan a Strum Graz 1999-ben szerződtette. Akkor négy évet töltött a klubnál, ott vált elismert labdarúgóvá, a Bajnokok Ligájában is szerepelt az együttessel.

Az ezt követő években Németországban légióskodott (VfB Stuttgart, FC Köln, Mainz és Augsburg), majd 2010-től ismét a Strum mezét öltötte magára, játékos-karrierjét ott is fejezte be, 2013-ban.

Jelenleg is a klubnál folytatja munkáját, a 36-szoros magyar válogatott labdarúgó pályaedzőként segíti az osztrákokat.Kovács Gyöngyike írása a Népszavának

Lájkoljon minket a Facebook-on is!