Előző
Következő
új cikk

Sport

A BL után egy könnyed bajnoki várhat a Juvéra

Népszava|2017. ápr 21. 20:27
[A+ A-]

A Juventus együttese a Bajnokok Ligája továbbjutás után nyugodtan várhatja soron következő mérkőzését a Genoa ellen, amelyre az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi, 33. fordulójában kerül sor.

A címvédő és egyben listavezető torinói gárda játékosai a BL szerdai negyeddöntőjét követően valószínűleg fáradtabban, ám jóval felszabadultabban várhatják a bajnoki fordulót, továbbjutásuknak köszönhetően. A tabella 16. helyén álló vendégek mondjuk aligha ígérkeznek megoldhatatlan feladatnak…

A magyar játékosokat soraiban tudó csapatok már nem várhatják ennyire nyugodtan a hétvégét. A sérült válogatott középpályás, Nagy Ádám nélkül utazó Bologna az 5. helyezett Atalantához látogat. A 21 éves középpályásnak még heteket kell kihagynia, amíg combizomszakadásából felgyógyul, de mint elmondta, reméli, még a nemzeti csapat júniusi, Andorra elleni világbajnoki-selejtezőjén visszatérhet a pályára.

Visszatérve Olaszországba – valószínűleg nehéz dolga lesz a Palermónak is, bár az edzőváltás követően egyértelmű a feladat: elkerülni a kiesést és pontokat szerezni. A Lazio ellen azonban ez nem ígérkezik könnyed feladatnak. Sallai Rolandnak és Balogh Norbertnek ismét bizonyítani kell rátermettségüket, hiszen bár a két magyar fiatal az előző trénernél, Diego Lopeznél egyaránt 7-7 mérkőzésen kapott játéklehetőséget, Diego Bortoluzzinál új „harc” kezdődik a csapatba kerülésért.

Serie A, 33. forduló, szombat: Atalanta-Bologna (tv: Digisport1 18.00), Fiorentina-Inter (tv: Digisport1 20.45). Vasárnap: Sassuolo-Napoli (tv: Digisport1 12.30), AC Milan-Empoli (tv Digisport3 15.00), Chievo-Torino, Lazio-Palermo (tv: Digisport2 15.00), Sampdoria-Crotone, Udinese-Cagliari, Juventus-Genoa (tv: Digisport1 20.45). Hétfő: Pescara-AS Roma (tv: Digisport1 20.45).

Az élcsoport: 1. Juventus 80 pont, 2. AS Roma 72. 3. Napoli 70.

Kovács Gyöngyike írása a Népszavának

Lájkoljon minket a Facebook-on is!