Előző
Következő
új cikk

Belföld

Putyin "elfoglalta a budapesti képviselőházat" - Fotók

nepszava.hu|2017. ápr 21. 20:44
[A+ A-]

Fotók: Vajda József/Népszava

Az LMP nevében akciózott péntek este Szél Bernadett, a párt társelnöke, és Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja az orosz elnök képét vetítve a budapesti képviselőházra, finom utalásképpen arra, hogy ha nem vigyázunk, Vlagyimir Putyin elfoglalja azt is. Konkrétabban: az LMP azt követeli, hogy legyen népszavazás Paks 2-ről. 

Mint az LMP egy korábbi sajtótájékoztatóján elhangzott, a kormánynak szembe kellene néznie azzal, hogy a paksi beruházást Orbán Viktor miniszterelnök, Vlagyimir Putyin orosz elnök és fizetett lobbisták akarják, az emberek azonban nem. Az EU félretekint, miközben nyilvánvalóan megsértik a jogszabályait. A magyar lakosság sem a kormányára, sem az unióra nem számíthat, csak saját maga akadályozhatja meg Paks2-t. Az LMP ezért kezdeményezett népszavazást, a kérdésben ugyanis nem a kormányfőnek, hanem a népnek kell döntenie.

Péntek este, az akció helyszínén Szél Bernadett kijelentette: a kormány gyáva, mi pedig bátrak vagyunk, és el fogjuk érni, hogy beleszólásunk legyen  saját jövőnkbe. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!