Előző
Következő
új cikk

Belföld

Ügynökmúlt - Lehel László átmenetileg visszalép

nepszava.hu|2017. ápr 30. 19:03
[A+ A-]

Lehel László (hátsó sor, jobbról a második) a Vivicittá városvédő futáson. MTI Fotó: Marjai János

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője május 1-jétől felfüggeszti elnök-igazgatói tevékenységét annak érdekében, hogy magánemberként reagálhasson az őt ért támadásokra – közölte a szervezet a honlapján vasárnap. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet közleménye szerint „Lehel László döntésével azt kívánja biztosítani, hogy az elmúlt 25 évben felépített Ökumenikus Segélyszervezet, mely mára Magyarország egyik legnagyobb és legátláthatóbban működő, nemzetközileg is elismert karitatív szervezetévé vált, ne sérüljön, a belé vetett széles körű társadalmi bizalom ne csorbuljon. Az elnök-igazgató feladatait átmenetileg a négytagú, szakmai igazgatókból álló testület látja el.”

Lehel László ügynökmúltját a Magyar Nemzet írta meg szombaton. Mint Lukács Csaba feltárta, az evangélikus lelkészt a 80-as évek elején szervezték be titkos megbízottként, de már a hetvenes években képbe került a szolgálatoknál. A hálózatban Filozófus fedőnéven emlegették. BM-es kartonja szerint eszmei-politikai meggyőződése miatt szervezték be, a folyamat gyorsan ment, az együttműködést szívesen vállalta.

Lehel László az 1991-es alapítás óta vezeti az Ökumenikus Segélyszervezetet, amelynek egyik jószolgálati nagykövete Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó.

A teljes cikket itt olvashatja.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!