Előző
Következő
új cikk

Belföld

Botka: Orbán malmára hajtja a vizet Gyurcsány

nepszava.hu|2017. máj 4. 08:45
[A+ A-]

FOTÓ: Vajda József/Népszava

Távoznia kell a politikából Gyurcsány Ferencnek, ha nincsenek bizonyítékai arra, hogy az oroszoknak bizalmas információik vannak a Fideszhez és személyesen Orbán Viktorhoz köthető törvénytelen pénzmozgásokról – mondta Botka László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a műsorban arról beszélt, hogy csak a kormányfő malmára hajtja a vizet Gyurcsány, ha  nem áll elő az általa említett bizonyító erejű részletekkel, amik arról szólnak, hogy Orbán zsarolhatóvá vált a Putyin kezében lévő bizonyítékok miatt. A DK elnöke ennél többet ugyanis azóta sem árult el, hogy április 20-án egy Békéscsabán tartott lakossági fórumán ismertette vádjait.

Botka a DK és az MSZP tegnapi csörtéjéről is beszélt, ami szerinte nem az ő közleményükkel, hanem azzal kezdődött, hogy Gyurcsány pártja egy nap alatt felmondta a józsefvárosi időközi önkormányzati választás közös jelöltjéről szóló megállapodásukat.

Szeged polgármestere kijelentette: nem foglalkozik más politikusokkal és elege lett az elmúlt időszakban történtekből, többek között ezért is döntött úgy, hogy új baloldali politikát hirdet. Szerinte világossá vált, hogy az MSZP-nek a kormányváltás a fontos, a DK azonban csak a szavak szintjén akar együttműködni.

A DK és az MSZP összetűzéséről itt olvashat bővebben!

A debreceni időközi választásokra utalva Botka megjegyezte: abból nem lehet majd az egész országra kiterjedő következtetéseket levonni, ezért is dolgozik olyan politikán, amellyel vissza lehet szerezni a 2010 előtt elvesztett választók bizalmát. Szerinte a bérből és fizetésből élők körében esett vissza leginkább az MSZP népszerűsége, az ő érdekeiket kell most képviselni az új programmal.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje az ellene felhozott luxusórákról szóló vádakra is reagált, amiket nem szerepeltetett a vagyonnyilatkozatában, mint mondta, azért, mert a feleségétől kapta a Rolexét, aki egyébként jóval többet keres, mint ő. Botka leszögezte: adózott jövedelemből él, 23 éve politikusként dolgozik és a saját párját is érintené a luxusadó, amennyiben kormányra kerül az MSZP. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!