Előző
Következő
új cikk

Belföld

Orbán Viktor kijelentette: ő nem páholyfelelős

nepszava.hu|2017. máj 9. 11:12
[A+ A-]

Fotó: Molnár Ádám

Kitérő választ adott Orbán Viktor hétfőn a hvg.hu kérdésre, hogy hogyan került a Paks-ügyi miniszter páholyába múlt héten a paksi atomerőmű, a BKV és az MVM többmilliárdos hűtlen kezeléssel vádolt egykori vezetője. Közben kiderült: Kocsis Istvánt maga Süli János hívta meg.

Nem vagyok én páholyfelelős! – tárta szét a karját Orbán Viktor a hvg.hu kérdésére hétfő kora délután a parlamentben, amikor arról kérdezték, mi a magyarázata, hogy paksi bővítés miniszterének múlt heti eskütételén Kocsis István. Az újabb kérdésre, hogy Kocsis István jelenléte azt jelenti-e, hogy ő is kap-e valamilyen kormányzati szerepet a paksi bővítésben, a miniszterelnök csak annyit mondott: „Ha személyi ügyekben bejelenteni valóm lesz, arról majd értesülnek”.

Fotó: Tóth Gergő

Fotó: Tóth Gergő

Kocsis István megjelenése kiverte a biztosítékot a kormánypárti képviselők körében, pláne, hogy egy hónapja a Paks-ügyi miniszteri poszt létrehozásáról is csak Orbán Viktor egy azonnali kérdésre adott válaszában elejtett megjegyzéséből értesültek.

Sajtóértesülések szerint a paksi bővítésre kötött Orbán–Putyin-paktumot is Kocsis készítette elő. Az időközben felszámolt Népszabadság már 2014-ben arról írt, hogy a megállapodás tető alá hozásában az egykori MVM-vezér segített a kormánynak.

Lásd még: Parlamenti atomvillanás: Kocsis István ismét a felszínen

Lájkoljon minket a Facebook-on is!