Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Megölte újszülöttjét - Ítélt a bíróság

MTI|2017. máj 10. 12:31
[A+ A-]

Illusztráció. Fotó: Thinkstock

Jogerősen hét év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla szerdán egy tatabányai nőt, aki tizennégy évvel ezelőtt, még 2003 októberében megölte otthon világra hozott újszülöttjét.

Az ítélettel a táblabíróság helyben hagyta az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék határozatát.

A negyvenéves nő, aki a terhességet mindvégig titkolta környezete előtt, 2003. október 13-án éjjel hasi fájdalmakra és vérzésre ébredt, majd megszülte életképes gyermekét. Ezután lepedőbe csavarta a kisfiút, majd mintegy húsz percig magához szorította, megfojtva ezzel az újszülöttet. A holttestet egy reklámtáskában egy bokor alá rejtette, később a szülés nyomait eltakarította. A gyermeket másnap egy hajléktalan találta meg.

Széplaki László, a bírói tanács elnöke indoklásában elmondta, hogy a Tatabányai Törvényszék semmilyen eljárási hibát nem követett el, a szakértői véleményekből pedig helyesen következtetett arra, hogy fulladás okozta a gyermek halálát, amelyet a vádlott idézett elő.

Megalapozatlannak ítélte a vádlott és védője azon védekezését, hogy a nő gondatlanságból követte el cselekményét, mert az asszony korábban már ötször szült, így tudnia kellett, hogy élve született a gyermek. Azzal, hogy a légzőnyílásokat elzárta, "egyenes szándékkal követte el az emberölést" - mondta a bíró. Hozzátette: a vádlott aznap este a megszokottól eltérően nem a gyermekeivel egy szobában feküdt le, s maga mellé készített egy ollót és egy csipeszt, ebből helyesen következtetett a törvényszék arra, hogy a nő számított a szülésre.

A bűntényre azután derült fény, hogy a börtönbe került apától DNS-mintát vettek, amely egyezést mutatott a halva talált újszülött DNS-ével. Ez alapján jutottak el a vádlotthoz a hatóságok.

A nő ellen tavaly júniusban emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!