Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Vádat emelnek Bróker Marcsika ellen

MTI|2017. máj 10. 15:54
[A+ A-]

Forrás: police.hu

Vádemelést javasol a milliárdos csalással gyanúsított, Bróker Marcsiként elhíresült nő ügyében a rendőrség - tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

A közlemény szerint a nyomozóhatóság az ötvenhatezer oldalnyi nyomozati iratot sikkasztás, csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység és számvitel rendjének megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldte meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségnek. Több száz bejelentés érkezett 2015 áprilisában a Karcagi Rendőrkapitányságra, mert egy pénzügyi tevékenységet folytató vállalkozás karcagi fiókjában a befektetők - a lekötési idő lejárta után - nem fértek hozzá pénzükhöz.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sikkasztás gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben. Megállapították, hogy a vállalkozás felelős vezetője irreálisan magas kamat ígéretével több mint nyolcszáz embert csapott be, és a kár meghaladja a tizenhat milliárd forintot - közölte a főkapitányság. D.-né N. Mária a felelősségre vonás elől külföldre szökött, ezért európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. A Karib-tengeri Belize-ben 2016. december 8-án fogták el a 62 éves karcagi nőt, december 13-án hozták Magyarországra, és december 16. óta előzetes letartóztatásban van.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!