Előző
Következő
új cikk

Belföld

Botka: "nem újságírók, hanem provokátorok"

Népszava|2017. máj 10. 19:46
[A+ A-]

FOTÓ: Népszava

Felháborító: nemcsak ami történt, hanem amit hazudtak róla, az is - reagált lapunknak Botka László arra, hogy a kormányzathoz köthető portálok szétkürtölték: rendőrrel vitetett el egy stábot a szegedi hivatalából.

"Elmondom, hogy történt valójában. Békésen dolgoztam hétfő délelőtt, ám 8-9 között, mindenféle előzetes bejelentés, bejelentkezés, időpontegyeztetés nélkül, sőt, köszönés vagy más nélkül bejött az épületbe az Echo TV stábja a hírhedt Szabó Bálinttal, akinek oldalán, ismerve a járást - hiszen Szabó randalírozott már itt - felrohantak a lépcsőn a polgármesteri irodához, s megpróbálták rámtörni az ajtót. Én eközben hivatalos kötelességemnek eleget téve egymás után folytattam a tárgyalásokat" - mondta az MSZP-miniszterelnök-jelöltje. 

Botkát egyébként nem először próbálja meg provokálni a kormányzati - ahogy ő fogalmaz - "hazugsággyár", így ő maga nem esett kétségbe a hétfői akciótól. Noha a polgármester titkárságán jelezték a stábnak, hogy más találkozói vannak Botkának, nem fogja őket fogadni aznap, a csapat mégis ott maradt az ajtóban, így az utánuk rohanó, a látogatás célját nem ismerő portás rendőrt hívott a hívatlan vendégekre. "Itt semmiféle interjúkészítés nem volt cél, itt csupán a botránykeltés" - mondta Botka, aki szerint a Fidesz, Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc és Habony Árpád által felvásárolt, s robotkarral mozgatott médiumok "elvesztették médiajellegüket", a rendőrök által kikísért csapat pedig nem méltó a szolidaritásra, hiszen "ezek nem újságírók, hanem provokátorok". Botka szerint nemcsak hétfőn, hanem már az országjárása során is meglepődött azon, hogy e médiumok munkatársai nem a tudósítás céljával mennek el, hanem csak mert botrányt akarnak, mintha csak janicsárképzésen estek volna át. "Ennek ellenére higgadtan, méltósággal kezeltünk minden ilyen eseményt, s most sem ülünk fel a provokációnak. Éppen ezért szerepel a programomban is az, hogy ezt a hazugsággyárat nem csúfolhatjuk médiának, ezt a gépezetet bojkottálni kell" - fogalmazott.

A szocialisták jelöltje egyébként a múlt héten két nap alatt három sajtóhelyreigazítási pert nyert, s most arról tájékoztatta lapunkat: további öt eljárás folyamatban van, de lesz több ügy is, hiszen mindezek után természetesen megteszi a jogi lépéseket.

Megírtuk: az MSZP miniszterelnök-jelöltje kedden a szegedma portál ellen, két napra rá pedig az Origo és Ripost ellen is sajtó-helyreigazítási pert nyert a Fővárosi Törvényszéken, további egy eljárás folyamatban van. Sőt, Botka azt is kilátásba helyezte, hogy miután hatalmas erőkkel indult meg ellene a "fideszes hazugsággyár", minden esetben pert indít. Tény: Botkáról az elmúlt hónapokban sorra születnek a lejárató szándékú cikkek és riportok az állami, illetve kormányzati médiában, aminek a hátterében az is állhat, hogy - mint például a Publicus Intézet legutóbbi kutatásából is kiderült - Botka kihívóként egyes mérések szerint már népszerűbb, mint Orbán Viktor.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!