Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Elájult ítélete hallatán a nyolc bombariadóval vádolt nő

Népszava|2017. máj 12. 08:34
[A+ A-]

Alig kezdődött el, azonnal félbe is szakadt a Miskolci Járásbíróság dr. Boschánszkyné dr. Timkó Renáta vezette tanácsa ítélethirdetése a K-né K. Mária ellen közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indult büntetőeljárásban, mert a nő az ítéletet hallva – 2 év 4 hónap börtönbüntetés – egyszerűen összeesett és egy kis időre eszméletét is elvesztette – tudósít a Borsod Online.

Értesítették mentőket és az ápolás idejére félbeszakították a tárgyalását. A vádlott állapotának stabilizálását követően a bíróság kihirdette az indokolást is. K-né K. Máriát nyolc rendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt 3 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is. Az ítélet egyelőre nem jogerős, mert minden érintett 3 nap gondolkodási időt kért.

A nő 2015-ben lakáshitelek adósaival vette fel a kapcsolatot, akiknek azt mondta, hogy a felvett összeg egy bizonyos hányadáért a hitelük lezárásában segítséget nyújt számukra a pénzintézeteknél. A vádlott időpontot egyeztetett az adósokkal és találkozót beszélt meg budapesti bankfiókokban. A pénzintézetekkel ténylegesen nem vette fel a kapcsolatot, hanem segélyhívón négy alkalommal tett bejelentést arra hivatkozással, hogy az adott bankfiókban bomba fog robbanni. Minthogy a bankot kiürítették, a találkozók elmaradtak. Tavaly négy további alkalommal követett el a nő az előbbiekhez hasonló bombariadókat szikszói és miskolci bankfiókokban.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!