Előző
Következő
új cikk

Sport

Újabb szexbotrány az uszodában

Népszava|2017. máj 13. 15:44, frissítve: 2017. máj 14. 15:58
[A+ A-]

A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock

Újabb botrány kavart nagyon komoly indulatokat az uszodák környékén, ám a Népszava információi szerint a szövetség ezúttal sem tett semmit. A három héttel ezelőtt rendezett debreceni országos bajnokságon két fiatalkorú szexuális aktusát telefonnal fölvették a versenyzőtársak, és az internetre is feltöltötték. Lapunkhoz eljuttatták az érintett klubok és sportolók pontos adatait, ezeket azonban különös tekintettel az érintettek fiatal korára és személyiségi jogaira, nem tesszük közzé.

„Gyalázat, hogy ez megtörténhetett" – mondta a Népszavának Hornyák Viktor, a debreceni Széles Sándor Úszó-Nevelő Műhely vezetőedzője. – "A felvételt készítő fiúval szemben klubja fegyelmi eljárást indított, és el is küldte a versenyzőt, a magyar szövetség elnöke, Bienerth Gusztáv pedig azt állítja, hogy nem tud semmit. Neki és az elnökségnek is le kell mondani, ha ilyen a hozzáállása.

Az nem létezik, hogy egy vezető klub fegyelmi vizsgálatot folytat le, felbontja a sportolója szerződését és a szövetség vezetése nem tud erről. Ha nem tud egy ilyen ügyről, akkor alkalmatlan egy ilyen szervezet irányítására. Amennyiben tud róla, de nem lép, akkor is azonnal távoznia kell mindenkinek, akinek kötelessége lett volna fellépni, de inkább hallgatott. Érdemes megnézni, mi történt az MTK úszóedzőjének, Tóth Ramónnak az ügyében (a tréner állítólag aktképeket küldött magáról fiatal versenyzőknek, Bienerth Gusztáv azt ígérte, a szövetség kivizsgálja a történteket – a szerk.). Semmi, lapít és hallgat a szövetség.”

Lapunk próbálta elérni Bienerth Gusztávot, aki jelenleg Marseille-ben tartózkodik. Az úszószövetség vasárnap délután annyit közölt a Népszavával, hogy miután értesült a történtekről, azonnal vizsgálatot indított, bővebb tájékoztatást azonban csak hétfőn fognak adni. 

Bernau Péter

Lájkoljon minket a Facebook-on is!