Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Ruszkik haza!" - Orbán háza előtt tüntettek Putyin ellen

nepszava.hu|2017. máj 13. 17:00
[A+ A-]

FOTÓK: Vajda József/Népszava

Maroknyian mentek fel tüntetni szombat délután Orbán Viktor Cinege úti házához a Demokrata Ellenállás szervezésében, hogy átnevezzék az utat Putyin sugárúttá. Ezt meg is tették a demonstrálók, akik "Ruszkik haza" és "Orbán takarodj!" rigmusokkal tiltakoztak az egyre növekvő orosz befolyás ellen.

A tüntetés főszervezője, Szabó Gábor elővett egy injekciós tűt, megszúrta magát, majd bele is fújta az orrát ugyanabba a zsebkendőbe, amibe a vérét törölte – tudósított a hvg.hu. "Egy civil vére és taknya, nem csúszik, de ennyit kaphatsz" – ezt üzente Bayer Zsoltnak, miután a szélsőjobboldali publicista egy múlt heti rádióműsorban a Parlamentben demonstráló civilekkel kapcsolatban azt mondta: „Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön”.

A portál tudósítója szerint a körülbelül 24 tüntető a Széll Kálmán térről vonult fel nagy rendőri jelenlét mellett a Cinege útra, azért, hogy átnevezzék azt Putyin sugárútnak, és "tiszta legyen, kinek a terveihez is töri az utat a felcsúti gazember”.

A demonstráció síppal, fütyüléssel indult, majd megköszönték a tüntetők a bíróságnak, hogy megsemmisítette a rendőrség tüntetést megtiltó döntését. "A fiatalok, az egyetemisták megjelentek a politikában, ők fogjak elkergetni a diktátort" – mondták. A tiltakozók azt is felhozták, hogy Orbán most Kínában van, "betérdelni a kínaiaknak".

 A tüntetések elhangzott: lesz majd olyan is, amikor 500-an lesznek, hiszen ekkora létszámmal jelentették be eredetileg a rendőrségen az eseményt.

A tüntetők felsorakoztak az új névtáblákkal Orbán Viktor háza előtt, végül hangos "Ruszkik haza!" kiabálással és sípolással zárták a demonstrációt, de az „Orbán takarodj” rigmus sem maradt el. Lezárásként elénekelték a Himnuszt, majd békésen elvonultak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!