Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Teréz körúti robbantás - Dührohamot kapott, szétverte a celláját P. László

nepszava.hu|2017. máj 14. 09:51
[A+ A-]

Meghosszabbították P. László előzetes letartóztatását április 20-án MTI Fotók: Mihádák Zoltán

Több mint egy hónapot töltött az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) a tavaly szeptemberi Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László, miután dührohamokat kapott, és megrongálta a cellájában a be­rendezést - írja a Bors.

A 23 éves fiatalt a múlt héten már visszaszállították a Venyige utcai börtönbe, most egy kétszemélyes zárkában őrzik. Kiemelt biztonsági fokozatban van, azaz a börtön többi lakójától elkülönítve mozgatják, így végezheti napi sétáját is. P. László közvetlenül értesül a külvilág híreiről, hiszen a zárkájában tévé is van - írja a bulvárlap.

Mint ismert, tavaly szeptemberben robbantottak a Teréz körúton, melynek következtében két járőr életveszélyesen megsérült. A robbantással gyanúsított P. László sokáig tartó hallgatás után részletes beismerő vallomást tett. Mint mondta, a bombát ő készítette és a helyszínt is ő választotta ki, tettestársa nem volt. Állítása szerint senkit sem akart megölni, személyesen nem ismerte a rendőröket, és nem volt problémája a rendőrséggel. Tagadta, hogy újabb merényletre készült volna, de arra nem válaszolt, hogy mi motiválta tettét.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!