Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Halál az M0-áson - Turistabusz rohant egy teherautóba (Fotók!)

MTI|2017. máj 14. 14:41, frissítve: 2017. máj 14. 16:50
[A+ A-]

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Szerb turistabusz karambolozott az M0-ás szigetszentmiklósi szakaszán vasárnap, nem sokkal dél után. A jármű pályakarbantartó teherautóknak ütközött, a karambolban egy ember meghalt - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Az utat lezárták, a forgalom torlódik. A mentők tájékoztatása szerint a helyszínről tizenkilenc embert vittek kórházba. 

Csámpai Attila, a katasztrófavédelem megyei szóvivője elmondta, hogy a busz eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze a körgyűrű 16-os kilométerénél két pályakarbantartó teherautóval az M1-es felé vezető oldalon. A buszon a két sofőrrel együtt huszonöten utaztak. A buszvezető olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt - közölte Csámpai Attila.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője elmondta, hogy tíz mentőegységet riasztottak a helyszínre, közöttük egy mentőhelikoptert és egy mentőmotort is. Tizenkilenc embert vittek kórházba, egy férfi a helyszínen meghalt - közölte. Tájékoztatása szerint két férfi súlyosan megsérült, egyiküknek mellkas-sérülése, másikuk combcsont- és medencetörése van. Mindkettejüket a Merényi Gusztáv kórházba vitték. 

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

Tizenhét ember az első vizsgálatok alapján könnyebben sérült meg a balesetben, de mindenkit meg kell röntgenezni, hogy kizárjanak egy esetleges súlyosabb sérülést. A Merényibe, a Honvédkórházba és a Péterffy kórház traumatológiájára vitték a sérülteket - ismertette Győrfi Pál.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!