Előző
Következő
új cikk

Bulvár

Súlyos a helyzet - Gondnokság alá helyezik a nyomorgó "Lópici Gáspárt"

nepszava.hu|2017. máj 15. 13:42
[A+ A-]

"Üzenem én, Lópici Gáspár" - Forrás: Keménykalap és krumpliorr/Youtube

A hajdan közkedvelt színészt, Szilágyi Istvánt a Blikk információi szerint azért helyezik gondnokság alá, hogy ezzel is segítsék az ügyei elintézésében. Mint korábban megírtuk, a győri színház nyugdíjas színésze nyomorog. Tavaly beteg lett, nem hosszabbították meg a szerződését, jelenleg a hírhedten alacsony művésznyugdíjból tengeti életét. Egy punkbanda, az Aurora zenekar jelentkezett, hogy segíteni próbálnak. 

A zenekar tagja most a Lokálnak beszélt arról: "Pityi bácsi" aláírt egy szerződést, amelyben beleegyezik, hogy a családsegítővel és a gondozóházzal együttműködve segíthetnek neki jobb helyzetbe kerülni. Goreczky Szabolcs azt is elmondta, hogy barátjaként szereti az idős művészt.

A zenekar úgy állapodott meg Szilágyi Istvánnal, hogy havi „apanázzsal” támogatják őt a korábban befolyt összegből, ez körülbelül 50 ezer forintot jelent, ami arra elég, hogy nem halmoznak fel még több adósságot. Így nem a nyugdíját terhelik majd a számlák, hanem ebből fizetik a rezsit.

A lap információi szerint az önkormányzat is megtesz mindent, hogy az idős színészen segítsen: hasonló esetekben eseti gondonokot rendelnek ki az idős korúak mellé, akik intézkednek helyette és képviselik őket. Minden bizonnyal Szilágyi Istvánnal is eseti gondnok foglalkozik majd, ugyanis egészségi állapota lehetetlenné teszi, hogy bizonyos ügyeit egyedül intézze. A "Keménykalap és krumpliorr" című film Lópici Gáspárának megromlott az egészsége, aggasztó körülmények között él egy fővárosi házban él.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!