Előző
Következő
új cikk

Belföld

A "fideszes tolvajt" védték a belvárosi iskolában

MTI|2017. máj 15. 14:41
[A+ A-]

 Az MSZP azt követeli, hogy azonnali hatállyal menesszék és vonják felelősségre azt tanárt, aki egy V. kerületi iskolában elsikkasztotta a gyereket támogató alapítvány pénzét - mondta Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján.

"A Fidesz a tolvajok pártja, lopnak fent és lopnak lent is, lopnak bárkitől" - fogalmazott a politikus. Közlése szerint a Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnáziumban sikkasztotta el a gyerekek pénzét egy tanár, aki a Fidesz-KDNP delegáltjaként az V. kerületi önkormányzat jogi bizottságának tagja. Úgy fogalmazott: a "fideszes tanár", K. András, körülbelül hárommillió forintot lopott el a gyerekektől.

Szerinte az ügyben az az igazán szörnyű, hogy még a "fideszes tolvajt" védték, és a tanárokkal titoktartási nyilatkozatot írattak alá, amikor pedig a sajtó mégis megtudta a történteket, akkor az iskola igazgatója csak annyit közölt, az érintett tanár már visszafizette a pénzt. 

"Vagyis a Fideszben a nagy tolvajok védik a kis tolvajokat" - mondta a képviselő, aki szerint a "legsötétebb ötvenes éveket idézi", ami egy-egy önkormányzatban és az iskolákban zajlik. Közölte: az MSZP azt követeli, hogy az érintett tanárt azonnal menesszék az iskolából és az önkormányzati bizottságból is, valamint vonják felelősségre az ügyben. Hangsúlyozta: 2018-ban, az MSZP kormányra kerülése után minden ilyen ügyben eljárást indítanak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!