Előző
Következő
új cikk

Belföld

Hadházy: miért titkolózik a Klebelsberg Központ?

MTI|2017. máj 15. 16:49
[A+ A-]

FOTÓ: Népszava

Hadházy Ákos, az LMP  társelnöke egy, a Klebelsberg Központ által bonyolított 10 milliárd forintos informatikai fejlesztés részleteire kérdezett rá az interpellációk során az Országgyűlés hétfői ülésén.

Mióta és melyik iskolában használják az új integrált rendszert? - sorolta kérdéseit, hangsúlyozva: szerinte okkal merül fel a gyanú, hogy a program nem működik. Ha igen, azt miért nem nézhette meg eddig?

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azt kérte a képviselőtől, ő se titkolja, hogyan kerültek ki azok a dokumentumok, amelyeket a képviselő a sajtótájékoztatóján felmutatott, a Klebelsberg Központ rendszeréből azonban hiányoznak. 

Május 24-án saját szemével győződhet meg a rendszer működéséről - jelentette ki, majd sorolta a projekt fejlesztéseit: módszertani újításokat, informatikai beruházásokat, de azt is elmondta, hogy a programba 11 ezer pedagógus is bekapcsolódott, akiknek összesen több milliárd forintot fizettek ki ezért. 48 ezer eszközt vásároltak és több száz iskola kapott például fejlesztő terápiás eszközöket, hangszereket, sportszereket vagy laptopot. A választ nem a képviselő, hanem a Ház szavazta meg 105 igen vokssal, 30 ellenében.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!