Előző
Következő
új cikk

Belföld

Nem adjuk a jövőnk! - Országosra dagad a tüntetés

nepszava.hu|2017. máj 16. 13:38
[A+ A-]

Népszava fotó/Tóth Gergő

Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk! címmel hirdetett meg ismét tüntetést a Nem maradunk csendben Facebook-csoport, illetve a megmozdulásra több szervezet is összeadta erejét, ahogy írják:  az elmúlt hónapok nagy tüntetéseit szervezők összefogtak egy közös tüntetésre. A Kossuth téri 80 ezres tüntetést és a Szabadság téri 15 ezres tüntetést szervező Oktatási Szabadságot és a Nem maradunk csendben csoport azért tett így, hogy ezzel is összefogásra ösztönözze a polgárokat!

Május 26-án jár le az Európai Néppárt határideje, amelyben felszolitotta a magyar kormányt 30 nap alatt adjon választ az Európai Bizottság által a magyar kormány ellen inditott kötelezetségszegési eljárásra a CEU ügyében. Üzenjük meg Brüsszelnek és Budapestnek, hogy mi, bal és jobboldaliak, liberálisok és konzervatívok, együtt állunk ki a magyar szabadságért! Üzenjük meg mindenkinek: hangosak vagyunk, elegen vagyunk és nem félünk a kormánytól, nem fogjuk hagyni hogy szétlopják és eladják hazánkat. Nem fogjuk hagyni, hogy az elkövetkező húsz, harminc vagy ki tudja hány évünket előre koporsóba tegyék! Fogjunk össze, találkozunk május 21-én a Műegyetem rakparton és minél több vidéki, és külföldi helyszínen, mutassuk meg, erősebbek vagyunk, mint ahogy a kormány gondolná! - szól a felhívás a közösségi portálon.

A Facebook-on eddig már több mint 4 ezren jelezték részvételi szándékukat, közel 6 ezren pedig érdeklődnek a Műegyetem rakpartjáról induló esemény iránt - írja  a Magyar Narancs. Most a Juhász Péter vezette Együtt jelezte, hogy – a budapesti szervezőkkel egyeztetve –országosra terjeszti ki a vasárnapi tüntetést.

Békéscsabán,
Debrecenben,
Gyöngyösön,
Kaposváron,
Nagykátán,
Pécsett,
Sopronban,
Szegeden és
Veszprémben
már biztosan lesznek megmozdulások a budapestivel azonos időben, és további települések szervezőivel is folynak egyeztetések a párt szerint. Ezt jelenti, hogy legalább 10 városban biztosan lesz demonstráció a hétvégén.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!