Előző
Következő
új cikk

Bulvár

Titkolják, hova temetik Usztics Mátyást - Még a barátok sem tudhatják

nepszava.hu|2017. máj 17. 08:06
[A+ A-]

Forrás: Usztics Mátyás/Facebook

Ki­de­rült, miért nem sze­retné a csa­lád nyil­vá­nos­ságra hozni, hol nyug­szik majd a 68 éves ko­rá­ban el­hunyt szí­nész - írja a Ripost.

A tehetséges, népszerű, ám a szélsőjobbhoz csapódó színészt hatvannyolc éves korában érte a halál április 29-én.  Usztics Mátyás  volt a Magor-mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület alapítója, a szakmai karrierjének végefelé pedig a 2002-ben általa alapított Nemzeti Kamara Színház igazgatója. A Blikk a halála kapcsán arról írt, hogy Usztics tele volt tervekkel, Amerikába készült, idehaza pedig új színdarabbal akart turnézni. Február végén még jókedvű volt és életerős, de aztán összeomlott az egészsége, és április 29-én meghalt. 

Később jelentek meg a hírek a sajtóban, hogy a kedvelői, tisztelői nem tudhatják majd meg, hogy hova temetik a színészt.

A Ripost most azt írja, kiderültek az okok, amelyekre Usztics pályatárs-barátja, Sinkovics-Vitay András derített fényt:  

Borzalom, ami történik! Ilyen gyűlölködést, ami Matyi halála óta elözönli az internetet, még soha nem láttam. Egy ember meghalt. Sokan nem fogják fel, mekkora fájdalom ez a családjának, ismerőseinek - mondta a lapnak Sinkovits-Vitay, hozzátéve: tökéletesen érthető, miért nem hozzák nyilvánosságra a rokonok, hol helyezik végső nyugalomra Uszticsot. Nem akarják kitenni a végső nyugalomra helyezett színész emlékét annak, hogy gyűlölködő sírrongálók zaklassák őt holtában. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!