Előző
Következő
új cikk

Bulvár

Hol van Hofi Géza szobrának a feje?

nepszava.hu|2017. máj 18. 09:07
[A+ A-]

Fotó: Szalmás Péter

Egyik napról a másikra tűnt el a Mikroszkóp Színpad elől a kultikus szobor feje, amely Hofi Gézát formálta. A Bors kiment a pesti Broadwayre, és utánajárt a dolognak.

Hofi halála után – tizenöt éve hunyt el, 66 éves korában – a második otthona előtt, a Mikroszkóp Színpadnál emeltek neki bronzszobrot, amelyet Stremeny Géza alkotott. Csakhogy a kultikus szobor fejrésze egyik napról a másikra eltűnt. A hír végigsöpört a pesti Broadwayn.

Hofi özvegye, Ildikó is értesült arról, hogy meggyalázták a férje emlékét.
– Meg vagyok döbbenve! Két hete még megvolt az a fej. Remélem, minél előbb elkapják a tettest. Nem értem, hogyan történhetett ez – mondta Hofi Ildikó.
A lap a terézvárosi önkormányzathoz fordult.
– Tegnap 12 után kapott a hivatal emailen egy bejelentést a Komédiás Kávéházból, hogy leesett a Hofi Géza-szobor feje, és a mű eme részét jelenleg is ott őrzik. Természetesen felkerestük a Budapest Galériát az együttműködés érdekében, és azt beszéltük meg, hogy mielőbb helyrehozzuk a kárt, mert nagyon fontos nekünk a Nagymező utca eme ékessége. A feljelentést egyébként már megtette Török Tamás, a galéria vezetője – árulta el Németh Andrea, az önkormányzat sajtófelelőse.
Pont tíz évvel ezelőtt rongálták meg Hofi Géza sírját a budapesti Farkasréti temetőben. A humorista síremlékéről lefeszítették az összes, bronzból készült díszt. Elvitték a vándorköpenyt, a babérkoszorút, és a bakancsot is, amelyek a humorista karrierjét szimbolizálták.

A teljes cikk itt olvasható

Lájkoljon minket a Facebook-on is!