Előző
Következő
új cikk

Bulvár

Jé, Bambi! - Vemhes őz nyargalt be egy iskolába Szombathelyen

nepszava.hu|2017. máj 18. 09:29
[A+ A-]

Illusztráció/Thinkstock

Az iskola főbejáratán rohant be az állat, felvágtatott a lépcsőn, majd az udvar felé vette az irányt, de zárt ajtó állta útját. A Készenléti Rendőrség emberei őrizték, hogy ne tudjon visszaszaladni az iskola folyosójára, majd vadászok kötözték meg a hangosan síró őzet – tudósít a Nyugat.

Villanyszerelési munkálatok miatt volt kitámasztva a főbejárat. Az őz egy létra mellett vágtatott be, majd felcsattogott a lépcsőn és a folyosón találta magát. Szerencsére a legközelebbi ajtón futott be, ami az udvar felé vitt, a lépcső alján azonban zárt ajtóba ütközött.

Az igazgató gondoskodott arról, hogy az ijedt vad ne kerülhessen a gyerekek közelébe. A vadásztársaság emberei viszonylag könnyen megfogták és megkötözték a hangosan síró, feltehetőleg vemhes őzet és elszállították az iskolából.

Az állat valószínűleg a Gyöngyös patak medre mellett érkezhetett a belvárosba, amire már többször volt példa. Rendszerint kutyák, vagy emberek űzik őket, előlük menekülve jutnak a számukra még veszélyesebb városba. A portál megkérdezte a vadásztársaságot is, mi lett az állat sorsa. Tájékoztatásuk szerint az őzet külterületen, biztonságos helyen szabadon engedték.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!