Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Valaki sokat keresett a Csukán – Siófok feljelentést tett

nepszava.hu|2017. máj 18. 09:38
[A+ A-]

Egy régi halászhajó vétele és eladása kapcsán tett büntetőfeljelentést Siófok polgármestere a Csuka 2 névre keresztelt hajó ügyében. A vízi járművet 2013-ban vásárolta meg az önkormányzat cége nettó hárommillió forintért – írja a sonline.hu.

A hajóval három évig nem történt semmi, csak amortizálódott a BAHART telepén, majd tavaly nyáron újabb hárommillió forint plusz áfáért az önkormányzati cég megrendelte a hajó felújítását. A pénzt kifizették, majd a hajó továbbra is a telephelyen maradt. A Balaton-parti Kft. élére új vezető került, aki arra az álláspontra jutott, hogy semmit sem lehet kezdeni ezzel a hajóval, mivel az esetleges kiállítása bárhova újabb milliókba kerülne, a további tárolása szintén. A cég ügyvezetője a legutóbbi testületi ülésen kérte a testületet, járuljon hozzá a hajó értékesítéséhez 700 ezer forintért egy keszthelyi magánszemély részére. A nyolc fővel ülésező testület, a polgármester valamint a Jobbik képviselőjének tartózkodása mellett hozzájárult az eladáshoz.

Lengyel Róbert szerint valaki vagy valakik hűtlenül kezelték a közvagyont, feleslegesnek tűnő költségekbe verték az önkormányzat cégét.

A teljes cikk itt olvasható. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!